BAGIETKA PO STAROMIEJSKU

Nasza Wiedza | BAGIETKA PO STAROMIEJSKU

BAGIETKA PO STAROMIEJSKU

1 wczorajsza duża bagietka lub bułka wrocławska

2 cebule

25 dag mięsa z pieczonego drobiu

1-2 strąki kolorowej papiyki

garść startego sera żółtego (mogą być

wiórki rozmaitych serów dostępne na

wagę w wielu sklepach) 2 jajka garść posiekanej zieleniny (natka

pietruszki, bazylia, szczypiorek)

Cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na łyżce tłuszczu. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paseczki, dodać do cebuli i dusić na niewielkim ogniu do chwili, gdy zmięknie i stanie się przezroczysta. Mięso przepuścić przez maszynkę, wymieszać z cebulą i papryką, tartym serem, jajkami i posiekaną zieleniną. Doprawić. Z bułki ściąć wierzch na całej długości i delikatnie usunąć miąższ, starając się nie uszkodzić ścianek bułki. Wydrążoną bułkę napełnić farszem mięsnym i razem z odkrojonym wierzchem wstawić do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Przed podaniem przykryc wierzchem i od razu podawać. Świetnie smakuje z piwem.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*